top of page
Holding hands.jpg

Aikido med våra egna ord

Aikido är som att spela domino

Det kan se ut som enkla, knappt märkbara eller kännbara rörelser, som en konstfull koreografi och som akrobatik. En rörelse som följer på nästa som ett domino. Som att spela biljard med leder.


Vi tränar individuellt i par efter egen förmåga och lär av och med varandra. Det första vi tränar på är att kunna följa med i en teknik. Sen kommer anfallet, försvaret och att hitta känslan i det.

Vi ler när vi tränar, dels för att rörelse ger glädje och energi och dels för att teknikerna gör att en kan känna hur allt hänger ihop i kropp och sinne. När teknikerna flyter på samspelar allt. Det är så det känns att vara i balans och att vara ett med nuet.

BUDO & AIKIDO

"Aikido är en träningsform inom budo- och kampsport. Aikido är också en konstform. Kampsport, självförsvar och skönhet i en magisk kombination. Aikido grundades av mästaren Morihei Ueshiba som levt sitt liv i dåtidens många japanska kampkonster. Under 1900-talet mitt gav han sin nya disciplin namnet aikido. Ai för att förena eller samspel, Ki för viljan, kraften och energin i universum och Do för förmågan, vägen eller livets val.

Aikidons främsta syfte är att lösa verkliga konflikter – inre som yttre – genom lekfull och helhjärtad träning. Lekfullt på fullt allvar.


Aikido är en tävlingsfri idrott. Ingen vinnare, inga förlorare. Träning med mening. I aikido utvecklas vi individuellt och i samverkan."

Namnlös.jpg
bottom of page